Velkommen til Topdanmark Insights

25. februar 2019 btb, erhverv, forsikring, insights, liv, pension, podcast
Vi er et nyt og gratis forum med podcast, online seminarer og events, hvor mindre virksomheder kan få de bedste eksperters råd til at håndtere og løse nutidens og fremtidens udfordringer. 

Hvilke udfordringer er det?
En undersøgelse udført af Topdanmark viser, hvad ejere af virksomheder bekymrer sig mest om. Topdanmark Livsforsikrings administrerende direktør, Vivian Byrholt, og fremtidsforsker Thomas Geuken fra Instituttet for Fremtidsforskning har talt om undersøgelsen. 

Personale og trivsel præger billedet
Personale og trivsel ligger mange mindre virksomheder på sinde, fortæller Vivian Byrholt. Vi har været ude og besøge en landmand i Lemvig, vi har mødt hr. og fru revisor og været rundt ved rigtig mange forskellige kundetyper i det danske land. ”Hvad er jeres udfordringer?” har vi spurgt og lyttet til, hvad de slås med. 

De små virksomheder fokuserer på noget lidt andet end dem, der er lidt flere, fortsætter Vivian. Fx bekymrer den lille virksomhed sig en del om administration og om, ”hvordan hjælper jeg min medarbejder, hvis han eller hun bliver syg?” Større virksomheder har tit nogen, der tager sig af netop det. Der er det så ikke dét, direktøren eller HR-partneren, som vi har mødt, bruger mest krudt på. Men fælles for dem alle sammen er, at de kigger på, hvordan de får nogle medarbejdere, der trives.

Så det, de umiddelbart taler om, er ikke fremtiden. Det er ikke dét, vi oplever, optager dem mest – og heller ikke, hvor digitale vi skal være. Men det burde det måske være …

Virksomhederne har ofte fokus på nuet 
Man fokuserer på nuet. Kun få virksomheder bekymrer sig om fremtiden, ifølge undersøgelsen. Men faktisk byder fremtiden på mange udfordringer for især mindre virksomheder, mener Thomas Geuken: Jeg tror, det er helt afgørende at have et mind-set, hvor man aktivt tænker fremtiden ind i den måde, man driver sin forretning på. 


Drift skygger for udviklingen
En af de udfordringer, man har som lille virksomhed, siger Thomas, er, at man er meget driftsorienteret. Man har hele tiden næsen i sporet og ligger måske i en situation, hvor man bare tænker på at overleve. 

Men vi ser store transformationer både i samfundet, i markedet og i mange industrier. Der kommer en række nye kerneteknologier, som ændrer rigtig meget i industrierne. Og det giver både nogle store risici for de mindre virksomheder – og samtidig nogle gevaldige muligheder. 

Det gælder om at sige, at det hverken er godt eller skidt med disse forandringer og udfordringer. De skaber nogle muligheder, og de skaber nogle risici. 

Mange må omlægge forretningen
Fremtidsforskeren fortsætter: Teknologier har gjort, at mange har måttet omlægge deres forretning. Man tænker ikke over det, men bilindustrien har jo faktisk stået stille i rigtig mange år. Indtil for cirka 5-6 år siden. Det betyder, at du har kunnet få lov til at være mekaniker i fred – og have dit lille værksted i mange, mange år. Men det, der sker nu, det er, at når elbiler kommer ind, så er der ikke så mange led og kuglelejer, der bevæger sig. Det betyder, at mængden af vedligeholdelsen af det her, daler helt vildt! 

Fra at være stille og rolig mekaniker, der skulle lave led og kuglelejer, så skal du faktisk begynde at betjene en masse teknologi. Du begynder at være operatør og skal lave maintenance gennem en computer. Din kerneforretning flytter sig et andet sted hen, fordi du nu skal betjene teknologi, mere end du skal fikse kuglelejer. I alle industrier ser vi det her ske. 

Bilindustrien er blot et eksempel
Det er blot nogle eksempler på de udfordringer, mindre virksomheder står over for, og som Topdanmark Insights fremover vil forsøge at hjælpe med.

Vivian siger: Jeg tænker ikke, vi kan gå ind og fortælle alle virksomheder, hvordan det vil blive i fremtiden. Formålet her er at sætte et mind-set og sige ”Husk nu på, at verden er foranderlig.” Nu snakkede du om bilindustrien. Det er klart, der sidder jo nogen virksomheder, som har en række medarbejdere, som måske ser ind i at de ikke har et job i fremtiden. For hvis de har siddet som mekanikere i de sidste 35 år, så er der i hvert fald noget omskoling, de skal i gang med, for at de kan håndtere det fremtidige job. 

Topdanmark Insights fremover
  • Hvad skal du gøre, hvis en medarbejder er på vej ned med stress?
  • Hvordan bruger du sociale medier professionelt? 
  • Hvordan kan du måske forebygge arbejdsulykker?
  • Kan du få gavn af strategiske partnerskaber?
  • Kan du rekruttere mere fremsynet?

Følg med i Topdanmark Insights

Hold øje med din e-mail eller abonnér på vores podcast:
> Topdanmark Insights i Apple iTunes
Tilføj en kommentar...
Post som (log ud)